Tudi otroci mlajši od 7 let naj bi na spletu iskali pornografijo

250227838_18_answer_1_xlargePodjetje Symantec, ki ponuja storitve povezane z varnostjo na spletu, je predstavilo nekoliko zaskrbljujoče rezultate raziskave na področju najbolj priljubljenih iskalnih pojmov med mladoletniki v letu 2009. Na vrhu seznama se nahajajo ključne besede, kot so “YouTube”, “Google”, “Facebook”, “sex” in “porn”.

Medtem, ko med najstniki zanimanje za spolnost ni presenetljivo, je vsekakor presenečenje, da se ključna beseda “porn” nahaja kar na četrtem mestu iskanj v kategoriji otrok mlajših od 7 let! “Sex” je četrta najbolj iskana ključna beseda v skupini otrok starih med 8. in 12. let in najstnikov med 13. in 18. letom, v tej populaciji je več iskanj opravljenih samo z ključnimi besedami “Facebook”, “Youtube”, in “Google”.

Symantec je analizo izdelal na podlagi 14,6 milijona iskanj opravljenih z vključeno nadzorno opcijo OnlineFamily.Norton, ki staršem omogoča, da spremljajo spletne aktivnosti svojih otrok. Symantec si na podlagi teh rezultatov lahko obeta povečano prodajo, v širšem kontekstu pa lahko pričakujemo tudi diskusijo o (pre)hitrem odraščanju naših otrok.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *