Kako optimizirati Flash spletne strani?

flashIcon1Animacije, izdelane v Flashu, so lep način za popestritev spletne strani in dodajanje multimedijskih elementov na stran. Na žalost večina spletnih iskalnikov Flasha ne more indeksirati. Prav iz tega razloga je spletnim stranem, narejenim s Flashem, težko dobiti dobro pozicijo na spletnih iskalnikih. Tudi optimizacija spletnih strani je težja kot pri navadnih HTML straneh.

Optimizacija spletnih strani, narejenih s Flashem je težka

Zelo težko je dobro optimizirati Flash spletne strani. Lahko uporabite nekaj trikov in v samo kodo dodate nekaj ključnih besed, ki jih uporabljate v Flash animaciji. Npr. <object standby=’vaše sporočilo med nalaganjem animacije’> ali <object title=’naslov animacije’>. Vendar vam vse to ne omogoča, da bi ustvarili dovolj vsebine in prepričali spletne iskalnike, da je vaša spletna stran relevantna za te ključne besede.

Nekateri poizkušajo te težave zaobiti z izdelavo posebnih tekstovnih spletnih strani, ki vsebujejo veliko vsebine in jih pokažejo samo spletnim iskalnikom. Vendar obstaja velika verjetnost, da bo vaša stran zaradi takega početja izključena iz indeksa spletnih iskalnikov.

Ali je res nemogoče dobiti dober položaj s Flash stranjo?

Čeprav je optimizacija takih spletnih strani težka, ni nemogoča. Trik ni v optimizaciji vsebine spletne strani, vendar v optimizaciji vhodnih povezav na vašo spletno stran. Kot lep primer si lahko ogledate prvi rezultat na Googlu pod ključno besedo “miserable failure“. Ta spletna stran ne vsebuje niti ene ponovitve te ključne besede, na prvem mestu pa se je pojavila, ker ima ogromno vhodnih povezav z besedo miserable failure iz drugih spletnih strani.

To praktično pomeni, da lahko dobite visok položaj na Googlu brez optimizacije vsebine vaše spletne strani. Dobiti morate ogromno vhodnih povezav s ključno besedo, na kateri bi radi rangirali visoko. Vendar pa to ni tako lahka naloga, kot se zdi na prvi pogled.

Visok položaj na Googlu lahko dobite brez optimizacije vsebine spletne strani

Za pridobivanje novih vhodnih povezave izbirajte spletne strani, ki so tematsko povezane z vašo spletno stranjo. Višji PageRank kot ima taka stran, bolj vredna bo vhodna povezava. Kontaktirajte lastnike spletnih strani in se poskušajte dogovoriti, da postavijo na svojo spletno stran povezavo na vašo stran.

Več povezav kot boste tako pridobili, boljša bo vaša pozicija na spletnih iskalnikih. Seveda je pridobivanje vhodnih povezav zamudno delo, ki se nikoli ne konča. Kontaktirajte (link: http://www.optimizacija.eu/kontakt.php) nas in naši izkušeni strokovnjaki bodo za vas pridobivali kvalitetne vhodne povezave in poskrbeli za dobro pozicijo vaše spletne strani.

Seveda vaš čaka veliko manj truda, če se odločite optimizirati vsebino vaše strani. Če ste se odločili, da boste sami optimizirali vašo stran, vam predlagamo, da si preberete naše strokovne članke s področja optimizacije, lahko pa se odločite in prepustite optimizacijo vaših spletnih strani strokovnjakom. Garantiramo vam dobro pozicijo vaše strani na vseh večjih iskalnikih.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *