Ali lahko povezave na druge spletne strani vplivajo na položaj vaše strani?

google-76517_640Če vaša spletna stran vsebuje povezavo na napačno spletno stran, lahko to zelo vpliva na položaj vaše strani na spletnih iskalnikih. Povezave na spam strani ali kakšne druge strani, ki uporabljajo nedovoljene metode optimizacije spletnih strani, lahko močno vpliva na optimizacijo vaše spletne strani in posledično na položaj strani na Googlu in drugih iskalnikih.

Pred kratkim so pri Googlu komentirali povezovanje z “neprimernimi” stranmi in kako to vpliva na rank strani na Googlu.

Kaj so “neprimerne” strani oziroma t.i. “slabe soseske” (bad neighborhood)?

Google izrecno ne mara naslednjih tipov spletnih strani:

  • Strani z brezplačnimi povezavami za vse (FFA)
  • Farme povezav (link farms) – strani z avtomatsko generiranimi shemami, ki vsebujejo veliko nerelevantnih povezav
  • Znane spletne spamerje

Povezava na take strani ima lahko negativen efekt na položaj vaše spletne strani.

Ali obstaja uradna izjava glede slabih sosesk?

V razpravi na enem od webmaster forumov je Adam Lasnik, eden od zaposlenih pri Googlu, razjasnil nekatere Googlove poglede v povezavi s slabimi soseskami:

  1. Ne obstaja nikakršna povezava med izhodnimi povezavami in suplementarnim indeksom.”Malo je verjetno, da izhodne povezave povzročijo, da se vaše spletne strani pojavijo v suplementarnem indeksu namesto v glavnem indeksu.”
  2. Google išče vzorce, s katerimi prepoznava slabe soseske”Zagotavljamo vam, da ne kaznujemo strani zaradi povezovanja na slabe soseske na pamet. Naši algoritmi iščejo vzorce pretiranega povezovanja, tako na poslovnih kot na zasebnih straneh.”
  3. Preverite povezave na vaši spletni strani”Vsekakor je v intersu uporabnikov vaše spletne strani, da redno pregledujete izhodne povezave na vaši strani in se prepričate, da ne izgubljate zaupanja uporabnikov s povezovanjem na neprimerne ali nedelujoče strani.”

Kaj to pomeni za vašo spletno stran?

Google išče vzorce. To pomeni, da vas verjetno ne bo kaznoval, če boste dodali povezavo na slabo spletno stran po pomoti. Pomembno je, da iz svoje spletne strani ustvarjate povezave na kvalitetne in relevantne vsebine.

Mnoge povezave na nedelujoče strani vam lahko povzročijo resne težave pri optimizaciji strani in rangiranju na iskalnikih. Zato je pomembno, da redno preverjate povezave na vaši spletni strani.

Sorodne povezave:
101 Vhodne povezave


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *