5 korakov za uvrstitev vaše spletne strani med prvih 10 rezultatov na spletnih iskalnikih

button-42678_6401. korak: izbira pravilnih ključnih besed za optimizacijo

Ključne besede morate izbrati previdno. To je najpomembnejši korak optimizacije spletnih strani. Rezultat izbire napačnih oz. neučinkovitih ključnih besed bo neuspešna optimizacija spletne strani. Izberite popularne ključne besede, ki so hkrati tudi tematsko povezane z vsebino vaše spletne strani. Najboljše so ključne besede, ki imajo malo konkurence in veliko število iskanj.

2. korak: optimizacija spletne strani

Ko imate izbrane ključne besede, se posvetite optimizaciji spletne strani, ki bo izboljšala položaj vaše strani na spletnih iskalnikih. Pomembni dejavniki, ki vplivajo na položaj strani, so naslov strani, opis strani, meta ključne besede, naslovi med tekstom, povezave, opisi slik in glavna vsebina spletne strani.

Na položaj oz. rang strani vpliva gostota, teža, velikost, število in izpostavljenost vsake od ključnih besed. Vsakemu od teh dejavnikov se morate posvetiti individualno. Raziščite konkurenčne strani in ugotovite, kako jim je uspelo priti med prvih 10 rezultatov na iskalnikih.

3. korak: vpis spletne strani v spletne iskalnike in direktorije

Po končani optimizaciji vpišite vašo spletno stran v vse večje spletne direktorije in iskalnike, kot so Google, Yahoo, MSN, DMOZ in podobni.

4. korak: izmenjava in pridobivanje vhodnih povezav

Popularnost spletne strani se meri glede na število spletnih strani, ki vsebujejo povezavo na vašo stran. Popularnost strani je zelo pomembna, saj večina spletnih iskalnikov z njeno pomočjo določa rang strani. Pomembno je tako število vhodnih povezav, kot tudi kvaliteta teh povezav. Najboljše povezave so tiste, ki prihajajo iz strani z visoko popularnostjo oz. visokim rangom in so tematsko povezave z vsebino vaše strani.

5. korak: nadzor in dodatna optimizacija strani

Pogosto preverjajte položaj vaše spletne strani na iskalnikih. Če z rezultati niste zadovoljn, dodatno optimizirajte vašo spletno stran.

Sorodne povezave:
101 Vhodne povezave

Izbira ključnih besed za optimizacijo spletnih strani


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *