Izbira domene

choosing-the-right-domain-nameIzbira dobre domene je eden od ključnih faktorjev pri pozicioniranju spletne strani. Verjetno je najbolj tipičen pristop za izbiro domene uporaba ključnih besed v domeni. Lahko izberete domeno, ki praktično nima konkurence, vendar domene, ki vsebujejo ključne besede, potencialno pomagajo pri optimizaciji spletnih strani.

Pri izbiri domene moramo upoštevati kar nekaj dejavnikov. Dobra domena mora biti kratka. Z izogibanjem dolgim domenam boste pomagali obiskovalcem, da najdejo vašo spletno stran in si hkrati zapomnijo vašo domeno. Ključna beseda v domeni lahko dodatno olajša pomnjenje domene.

Izberite domeno, ki je unikatna in hkrati vsebuje ključne besede. Če domena vsebuje več ključnih besed, lahko to dodatno pomaga pri pozicioniranju vaše spletne strani, hkrati pa uporabnikom pove nekaj o vaši spletni strani. Uporaba več kot dveh ključnih besed v domeni je nepriporočljiva, saj tako postane domena predolga, možnosti za tipkarsko napako pa so večje. Torej je bolje, da uporabljate maksimalno dve ključni besedi. Uporabljate kratka in vabljiva imena domen.

Še eden od pomembnih dejavnikov pri izbiri domene je uporaba pomišljajev (-). Če uporabljate v domeni dve ključni besedi skupaj, zna to biti zanimivo, vendar po drugi strani lahko spletni iskalniki tako domeno dojamejo kot eno ključno besedo. V takem primeru je priporočljivo uporabljati pomišljaje v imenu domene. Vendar si bodo uporabniki lažje zapomnili domeno brez pomišljajev in domena s pomišljaji zna zbegati uporabnike. Zagato lahko rešite tako, da uporabljate domeno s pomišljajem za vpis v iskalnike in oglaševanje, hkrati pa registrirate domeno tudi brez pomišljajev za uporabnike, ki so takih domen navajeni.

Z upoštevanjem teh nasvetov boste lahko uspešno izbrali domeno za vašo spletno stran. Prav tako se izogibajte uporabe številk v domeni, ker to ponavadi zbega uporabnike. Namesto ključnih besed lahko v domeni uporabite unikatno ime blagovne znamke.

Izbira pravilne domene lahko poskrbi za povečanje obiska vaše strani in naredi celoten proces optimizacije strani mnogo lažji.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *