Google SandBox in TrustRank

trustrankGooglov SandBox in TrustRank sta pogosto tema diskusije na spletnih forumih. Kako ta dva faktorja vplivata na pozicijo vaše strani na Googlu in posledično s tem na povečanje obiska in prodaje na spletni strani? Kaj lahko storite, da odstranite vašo stran iz SandBoxa in pridobite visok TrustRank?

Kaj sta Google SandBox in TrustRank?

SandBox in TrustRank sta del Googlovih filtrov za rangiranje spletnih strani. Eden izmed pomembnejših faktorjev za rangiranje na Googlu je čas.

Starost vaše spletne strani vpliva na pozicijo strani na Googlu. Prav tako na pozicijo vpliva starost strani, ki vsebuje povezavo na vašo spletno stran. Poleg tega Google preverja, od kdaj druge strani vsebujejo povezavo na vašo stran in kako hitro ste pridobivali nove vhodne povezave. Če je vaša domena nova, potem je visoko pozicioniranje v Googlu še težje. Google ne pozna vaše spletne strani in zato ne ve, ali ji lahko zaupa ali ne.

Zaradi tega so nove spletne strani pod vplivom večjega števila filtrov, kot stare. Pogosto se zgodi, da se nova spletna stran pojavi med rezultati na Googlu in nato izgine za nekaj mesecev. Ta pojav se imenuje SandBox efekt.

SandBox in TrustRank sta dve strani istega kovanca

SandBox in TrustRank sta samo imeni za skupek filtrov. SandBox efekt praktično pomeni, da nove spletne strani izginejo iz rezultatov na Googlu po tem, ko so že pridobile dobro pozicijo. To pomeni, da so bili na stran postavljeni časovni filtri.

Visok TrustRank pomeni, da se je Google naučil zaupati določeni spletni strani. Taka stran je verjetno stara nekaj let, pomembne spletne strani vsebujejo povezave na to stran, stran ima poleg tega dobro zgodovino pridobivanja novih vhodnih povezav in v preteklosti ni uporabljala “spam” tehnik.

Stran, ki se nahaja v SandBoxu, verjetno nima visokega TrustRanka. Velja tudi obratno: stran, ki ima visok TrustRank, ne bo postavljena v SandBox.

Kaj to pomeni za vašo spletno stran?

Starejša kot je vaša spletna stran, bolje je. Googlovi filtri so strožji za nove domene in zato je težje pridobiti visoko pozicijo z novo domeno.

Nove domene morajo dokazati, da so vredne zaupanja, preden lahko pridobijo visoko pozicijo. Da dokažete Googlu, da ste vredni zaupanja, pridobite vhodne povezave na spletno stran in s pridobivanjem nadaljujte tudi v prihodnosti. Starejše kot so povezave na vašo stran in več novih povezav kot pridobite, večja je verjetnost da boste pridobili visoko pozicijo na Googlu.

Če je vaša domena stara in imate veliko dobrih vhodnih povezav, potem lahko izboljšate vaš položaj na Googlu z optimizacijo vsebine spletne strani. V primeru, da je vaša domena nova, si morate zaslužiti zaupanje. Poleg pridobivanja vhodnih povezav lahko promovirate vašo spletno stran tudi z drugimi tehnikami optimizacije spletnih strani.

Oglejte si naše tehnike optimizacije strani, s katerimi lahko poskrbite za povečanje prodaje in obiska na vaši spletni strani. Poskrbite, da nikoli več ne boste izgubili potencialnih strank.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *