Izbira ključnih besed za optimizacijo spletnih strani

keyword-image-1Postopek izbire ključnih besed lahko poskrbi za uspeh ali propad vaše spletne strani. Potencialni kupci iščejo na spletu spletne strani in če se vaša spletna stran ne pojavi med rezultati na ključnih besedah, po katerih uporabniki iščejo, vaše spletne strani seveda ne bodo našli.

Določanje ključnih besed je umetnost. Najbolje je delati v obratni smeri: katere ključne besede bi kupec uporabil, da bi našel vašo spletno stran? Postaviti se morate v vlogo kupca in odmisliti svoje predstave o tem, kaj so vaše ključne besede. Pri izdelavi spletnih strani morate upoštevati, da uporabljate ključne besede, ki niso le povezane z vašo vsebino, ampak so hkrati tudi popularne in dovolj iskane. Temu se reče optimizacija ključnih besed ali izbor najbolj popularnih ključnih besed, povezanih z vašo vsebino.

Vzemite si čas in preglejte vse besede in fraze, ki so povezane z vašo spletno stranjo in njeno vsebino. Dobite sveže ideje od vaših prijateljev in znancev. Obiščite spletne strani vaših konkurentov in preglejte kakšne meta oznake uporabljajo. Ko zaključite s tem delom, ste pripravljeni, da določite svoje ključne besede.

Na voljo je kar nekaj strani, ki vam lahko pomagajo pri optimizaciji ključnih besed. Tukaj je le nekaj od njih:

Overture vam ponuja seznam iskanj, povezanih z vašo ključno besedo. S tem lahko še dodatno razširite seznam ključnih besed.

Wordtracker vam pomaga določiti ključne besede za rangiranje na spletnih iskalnikih. Poleg tega vam predlaga dodatne kombinacije ključnih besed, ki ste jih morda spregledali.

Keyword Tumbler vzame vaše obstoječe fraze ključnih besed in jih premeša in tako ustvari nove variacije in oblike fraz, ki jih lahko vključite v svoje meta oznake.

Dobra spletna stran je tista, ki jo uporabniki lahko najdejo. Zapomnite si in pazljivo raziščite vaše ključne besede s stališča kupca in nato uživajte ob povečanju obiska na vaši spletni strani.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *