Google ponudil nova orodja za personalizacijo iskanja

google-76517_640Googlova nova verzija personaliziranih iskalnih orodij pomeni konec obdobja, ko smo vsi uporabniki videli enake rezultate.

Googlova tako imenovana SearchWiki orodja omogočajo uporabnikom, ki so prijavljeni v Googlov račun, da promovirajo, odstranijo in komentirajo rezultate iskanja glede na njihove osebne preference. Spremembe se ohranijo in so vidne vsakič, ko se uporabnik prijavi v svoj Googlov račun. Omenjena dejanja ne vplivajo na razpored rezultatov preostalih uporabnikov spletnega iskalnika Google, kljub temu pa bo Google ponudil uporabnikom pregled rezultatov, ki bo odražal mnenja vseh uporabnikov skupaj.

Kljub temu, da je Google že ponujal delno presonalizirane rezultate, ki so bazirali na uporabnikovi zgodovini, pa nova orodja dajejo uporabnikom izredno moč.

Novo orodje bo vsekakor zadovoljilo nekatere uporabnike, ki bodo lahko prišli do bolj relevantnih rezultatov, vendar strokovnjaki opozarjajo na težave, ki znajo prizadeti nekatera podjetja in spletne strani. Novim trendom se bo morala prilagoditi celotna strategija trženja preko spletnih iskalnikov.

Kot odgovor na to se bodo morala podjetja, ki se ukvarjajo z optimizacijo spletnih strani, bolj fokusirati na svetovanje svojim klientom pri pripravi kvalitetnejše in uporabniku bolj zanimive spletne strani. Če spletna stran uporabnikom ne bo všeč, bo po vsej verjetnosti spodbudila negativne komentarje med rezultati na Googlu.

Seveda je večji fokus na kvaliteto spletne strani in uporabniško izkušnjo prav tisto, kar si Google želi.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *