Ali je vaša spletna stran pripravljena na leto 2009?

organization-68954_640Čeprav zna biti leto 2009 polno izzivov, pa lahko izzive izkoristite v svojo korist. Preden začnete, se prepričajte, da je vaša spletna stran pripravljena na novo leto.

Preverite podatke o podjetju

Ali so podatki o podjetju na vaši spletni strani pravilni in opisujejo trenutno stanje v podjetju? Ali ste obnovili seznam zaposlenih? Preverite vse relevantne podatke na spletni strani ter se prepričajte, da vaša spletna stran ne bo izgledala zanemarjena.

Preverite kontaktne informacije

Ali so na spletni strani objavljene pravilne telefonske in faks številke? Ali so elektronski naslovi pravilni? Z uporabo starih, nedelujočih kontaktnih podatkov boste izgubljali pomembne stranke.

Preverite tudi, da so splošni elektronski naslovi (info@domena.com, narocila@domena.com ipd.) preusmerjeni na prave naslovnike. Pošljite testno elektronsko pošto, da se boste prepričali, da vsi elektronski naslovi delujejo.

Če na spletni strani uporabljate kontaktne obrazce, preverite, da delujejo in so lahko razumljivi za uporabnike. Če obrazci niso dovolj preprosti, si večina obiskovalcev vaše spletne strani ne bo vzela časa za izpolnitev kontaktnega obrazca.

Preverite avtomatske odgovore

Ali pošiljate avtomatska elektronska sporočila, ko nekdo naroči izdelek na vaši spletni strani? Preverite, da je besedilo v tem sporočilu ustrezno napisano in da vsebuje pravilne kontaktne podatke.

Preverite povezave na spletni strani

Starejša in obširnejša kot je spletna stran, večja je verjetnost, da vsebuje nedelujoče povezave. Redno preverjajte povezave na spletni strani.

Preverite ali je vaša spletna stran pripravljena za Google

Če želite doseči visoke položaje na Googlu, mora vaša spletna stran spletnim iskalnikom omogočati hitro in lahko prebiranje vsebine. Ali lahko Google dostopa do vseh vaših spletnih strani in vsebine? Ali ste uporabili pravilne ključne besede za optimizacijo strani? Ali so elementi na vaši spletni strani optimizirani?

Trenutno gospodarsko stanje je zaskrbljujoče, vendar je uspeh vaše spletne strani v novem letu odvisen tudi od vas. Če boste poskrbeli za dobro prepoznavnost vaše spletne strani na spletnih iskalnikih, bo vaša spletna stran letos dobila več prodajnih kontaktov.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *