6 nasvetov kako olajšate življenje vašim uporabnikom

Uspeh optimizacijeSpodaj navajamo šest nasvetov, z implementacijo katerih boste precej olajšali življenje uporabnikom vaše spletne strani. To pa, poleg tega, da boste prijazni, tudi pomeni, da bodo uporabniki pogosteje izpolnili vaše obrazce, delili vašo vsebino ipd. Te in takšne mikro konverzije so izjemno pomembne, zato jih ne zapostavljajte.

 1. Uporabimo kode za embedanje (vdelovanje)
  Youtube, bit.ly, vsi ponujajo kode, s katerimi enostavno vključite vsebine iz neke strani na svojo stran. Uporabniki bodo tako vaše vsebine objavili na svoji strani, še vedno pa tako, da bo povezava kazala nazaj k vam in tako, da bo vsebina še vedno na vaši spletni strani. Kar je pomembno je, da je ta korak enostaven. En klik in uporabnik že lahko klikne na “Copy to clipboard”. Ne zahtevajmo od uporabnika, da klikne, nato ctrl-a, nato ctrl-c. Ne, klikne na okence, in potem samo klikne na “Copy to clipboard” in že lahko prilepi vsebine na svojo spletno stran. Naj bo življenje enostavno.
 2. Krajša e-mail sporočila.
  Naj bodo to prošnje preko e-maila ali newsletterji, vse ta sporočila lahko naredimo krajša in takšna, da bodo hitreje prinesla konverzijo. Pogosto vidimo e-mail sporočila, ki imajo kratko predstavitev, kratko idejo o tem kaj sploh želimo in šele nato naslovniku povemo, kaj smo pravzaprav želeli od njega. Dolge e-maile uporabljamo za ljudi, ki jih že poznamo (pa še tam to ni potrebno), za neznance pa naj bo sporočilo kratko in enostavno. To prav posebej pogosto vidimo pri sporočilih za javnost.
 3. Enostavnejše forme za registracijo.
  Vedno od uporabnikov poberite le informacije, ki jih nujno potrebujete. Na začetku od uporabnika poberite samo vsebine, ki jih resnično nujno potrebujete, kasneje, ko bo uporabnik naprej uporabljal vašo storitev, pa ga lahko prosite za dodatne informacije. Še posebej so velikanski obrazci za registracijo problematični, kadar se oseba želi registrirati preko mobilnega telefona. Vpisovati 10 polj, ki jih tako ali tako komaj zadenemo na telefonu, je velika, velika težava. In uporabnik bo pobegnil od vas.
 4. Povej že kaj hočeš! Naj bo naš slogan.
  Pri vsebinah, tako prispevkih na blogu, infografikah in video prispevki, najprej povemo to kar želimo uporabniku povedati, šele potem kasneje uporabniku damo to, kar ga zanima. To vrstni red je napačen. Uporabnik je prišel prebrati nekaj novega, in tisto ga zanima, vse ostalo, kdo ste in zakaj in kako, bo prebral kasneje, če bo. Oziroma ko se bo naslednjič vrnil na vašo prijazno in prijetno spletno stran.
 5. Povezave iz družbenih omrežij naj kažejo neposredno na to, kar delite.
  Testi so pokazali da veliko več uporabnikov reagira, če boste delili povezavo neposredno do video posnetka, ki se nahaja na koncu strani, ne pa na začetek strani, ko se bodo morali uporabniki najprej prebiti čez veliko vsebine, preden bodo našli video posnetek o katerem ste govorili v vašem tweetu. Uporabite URL naslov, ki vsebuje # in uporabnike pošljite neposredno do vsebine, ki jo obljubljate.
 6. Uporabnik naj bo ves čas prijavljen.
  Ne zahtevajte od uporabnika, da se vsakokrat ponovno prijavlja v vašo storitev. Ne, ko uporabnik enkrat vpiše svoje podatke, naj ti ostanejo noter, kajti navajeni smo, tako iz Googla, Facebooka, in drugih odličnih spletnih strani (Amazon), da se ni potrebno vsakokrat znova prijavljati. In podatki to potrjujejo, ljudje se več časa ukvarjajo z vašo aplikacijo, če so ves čas prijavljeni.

Glavna ideja tega prispevka je, razmislite o tem, kateri so nepotrebni koraki, ki jih zahtevate od uporabnikov, ki jih lahko izpustite, tako da bodo uporabniki lahko lažje dostopali do vsebin, informacij, aplikacij ali košarice.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *