10 nasvetov o optimizaciji za grafične oblikovalce

web designŽe skoraj vsak najstnik zna izdelati svojo spletno stran. Ob pomoči programov, kot so FrontPage, Dreamweaver in drugi, je izdelati spletno stran ali celo spletno mesto še lažje. Vendar se moramo zavedati, da izdelava spletne predstavitve ne zahteva samo znanje HTMLja ali uporabe enega od mnogih komercialnih programov. Spletnemu oblikovalcu da pravo vrednost šele zmožnost povezovanja majhnih, na videz nepomembnih delčkov, ki ob koncu sestavijo odlično spletno predstavitev. Ponujamo vam nekaj napotkov, ki ločijo odlične spletne oblikovalce od ostalih.

1. Če želite svojo spletno stran pozicionirati visoko med rezultati na spletnih iskalnikih, vam močno odsvetujemo izdelavo spletne strani s pomočjo flasha. Taka stran seveda izgleda odlično, vendar s tem močno zmanjšate možnosti dobre optimizacije spletne strani. Vašim obiskovalcem namesto lepe, a neuporabne strani raje ponudite stran z uporabno vsebino.

2. Vedno načrtujte navigacijski meni na desni strani spletne strani. Spletni iskalniki namreč največjo težo pripisujejo vsebini, ki jo najdejo na začetku spletne strani. Na tak način boste na začetek vaše spletne strani postavili glavno vsebino.

3. Vedno poizkušajte izdelati spletno stran, ki bo delovala na vseh spletnik brskalnikih.

4. Poskrbite, da se vaše spletne strani naložijo dovolj hitro. Velike slike, animacije in podobne vsebine pogosto upočasnijo nalaganje strani.

5. Preveč grafičnih elementov na spletni strani ima lahko zelo negativen učinek. Vse delajte v razmerju in ne pretiravajte z uporabo slik in animacij.

6. Barvne kombinacije so pomembne. Vaš tekst mora biti viden in še bolj pomembno: mora biti vreden branja.

7. Vedno bodite pozorni na navigacijo na spletni strani. Če obiskovalec ne najde kontaktnih informacij ali povezave za naročilo storitev, je vaša stran zgrešila svoj cilj.

8. Poskrbite, da bo vaša spletna stran prijazna za spletne iskalnike. Nobenega smisla nima imeti najboljšo spletno stran na svetu, če je nihče ne bo našel. In za nikakršno ceno ne uporabljajte skritih tekstov, da bi s tem pridobili višjo pozicijo na iskalnikih. Preprosto ni vredno tvegati!

9. Če imate na spletni strani reklamne oglase, jih uporabljajte razumno. Preveliko število “popup” oglasov postane nadležno in ponavadi odžene obiskovalca od tega, da bi bolj podrobno raziskal vašo spletno stran.

10. Kot zadnje: nikoli ne veste vsega. Z vsakim novim projektom se lahko naučite nekaj novega. Nikoli ne morete biti popolni in tudi če ste, je zmeraj prostor za izboljšave.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *