Zakaj Google ne indeksira vseh spletnih strani?

google-76517_640Da bi razumeli, zakaj spletno mesto ni v celoti indeksirano s strani Googla (kljub uporabi Google Sitemapa), moramo strani klasificirati s pomočjo popularnosti povezav (link popularity). Popularnost povezave je samo eden od manjših faktorjev, ki jih Google uporablja za rangiranje in zato analiza ne bo dala enakih rezultatov kot jih da Googlov dovršen algoritem rangiranja, vendar pa je dobra osnova za začetek.

S pomočjo orodij za preverjanje vhodnih povezav raziščite povezave, ki kažejo na vašo spletno stran. Ignorirajte neuporabne povezave iz klonov DMOZ, nizko rangiranih forumov, blogov ipd. Preštejte samo povezave iz kvalitetnih spletnih strani in popularnih blogov, ki so tudi tematsko povezane z vašo spletno stranjo. Štejejo tudi interni linki znotraj vaše spletne strani.

Razvrstite vaš spisek glede na število vhodnih povezav. Opazili boste povezavo med številom vhodnih povezav in vidnostjo oz. pozicijo na spletnih iskalnikih.

  • Dobro rangirane spletne strani bodo imele veliko število dobrih vhodnih povezav ter dobro izpostavljene in vidne interne povezave.
  • Strani brez zunanjih vhodnih povezav, vendar z eno ali več izpostavljeno interno povezavo bodo indeksirane, vendar ne bodo visoko rangirane za željeno ključno besedo.
  • Strani, na katere edina vhodna povezava prihaja iz navigacije na drugem ali nižjem nivoju (več kot en klik stran od vhodne ali druge dobro rangirane spletne strani), so verjetno bile opažene s strani Googla, vendar jih v večini primerov Google ne indeksira.
  • Strani brez vhodnih povezav Google včasih opazi in pregleda, ker se nahajajo v Google Sitemapu, mogoče jih celo za kratek čas doda v svoj indeks, vendar bodo kmalu od tam odstranjene, če ne pridobijo vhodnih povezav.

Prvi korak do tega, da Google indeksira vse vaše spletne strani, je v optimizaciji navigacije na spletni strani in dobrem internem povezovanju spletnih strani. Izdelajte statično spletno stran s shemo strani, ki ne vsebuje več kot 100 povezav. Rezultati ne bodo visoki, vendar je izdelava take strani nujna. Prepričajte se, da je vaše spletno mesto dobro dostopno in preučite Googlove napotke za optimizacijo spletnih strani.

Naslednji korak je pregled vsebine spletnih strani, ki jih Google ni indeksiral. Če je spletna stran vredna napora, dodajte več zanimive in originalne vsebine, obogatite netekstovno vsebino z dobrimi tekstovnimi opisi ipd. Nato poiščite kvalitetne spletne strani s sorodno vsebino in naredite povezave na te strani. Pri tem se ne ozirajte na PageRank. Dodajte vrednost svojim stranem s povezavami na uporabne spletne strani.

Te korake ponavljajte znova in znova.

Če želite, da bo vaša komercialna spletna stran dobro rangirana, se morate dobro posvetiti optimizaciji spletnih strani in upoštevati zgoraj navedene principe. Vsem, ki nimate časa ali znanja za dobro optimizacijo strani, priporočamo, da si ogledate ponudbo naših storitev in z veseljem vam bomo priskočili na pomoč.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *