Ste prepričani, da bo Googlu vaša spletna stran všeč?

google-76517_640V današnjem času je skoraj ključnega pomena, da je vaša spletna stran prisotna tudi na Googlu – se pravi, da je vključena v Googlov indeks in da jo uporabniki lahko najdejo med rezultati iskanja. Zato, da lažje najde, indeksira in rangira vašo spletno stran, je Google spisal priporočila oz. smernice, ki naj bi jim spletne strani sledile. Vprašanje je samo ali vaša spletna stran sledi tem smernicam?

Oglejmo si nekaj oblikovnih in vsebinskih smernic, ki vam bodo pomagale pri boljšem indeksiranju in rangiranju na Googlu in drugih iskalnikih.

  • Vaša stran naj ima jasno in pregledno hierarhijo. Kjer se le da, uporabljajte tekstovne povezave, saj tako spletni pajki lažje in bolje ovrednotijo spletno stran. Vsaka spletna stran naj bo dosegljiva z vsaj eno tekstovno povezavo. Tako se izognemo možnosti, da ta stran ne bi bila indeksirana.
  • Na svojo spletno postavite shemo strani, ki vsebuje tekstovne povezave na vse pomembnejše dele vaše spletne strani. Če shema strani vsebuje več kot 100 povezav, je priporočljivo, da jo razbijete na več strani. Shema strani ima podoben učinek kot kazalo v knjigi, saj omogoča obiskovalcu, da hitro najde želeno informacijo.
  • Ustvarite uporabno in vsebinsko bogato spletno stran. Teksti na spletni strani naj jasno in natančno opisujejo vsebino strani. Nihče ne mara strani, ki niso relevantne in ne izpolnjujejo osnovnih pričakovanj obiskovalcev. Uporabniki se bodo radi vračali na spletno stran, ki jim ponuja uporabne informacije.
  • Razmislite o besedah, ki bi jih uporabniki lahko uporabili pri iskanju vaše spletne strani, in te besede uporabite na spletni strani. Tako si zagotovite, da bo vaša spletna stran dejansko prikazana med rezultati na teh besedah.
  • Za prikaz pomembnih informacij, kot so naslovi, povezave, imena in vsebina, ne uporabljajte slik temveč tekst. Spletni pajki namreč ne znajo prebrati vsebine slik.
  • Poskrbite, da bodo naslovi vaših strani opisni in napisani dobro. Naslov je v večini primerov prva stvar, ki jo nov obiskovalec zagleda, ko pride na spletno stran. Zato je izrednega pomena, da z njim pritegnemo pozornost obiskovalca in ga tako spodbudimo, da ostane na spletni strani in pregleda več vsebine.
  • Pazite na nedelujoče povezave in slabo HTML kodo. Preden objavite spletno stran, preverite, da vse povezave na strani delujejo, in si tako zagotovite, da bodo spletni pajki in obiskovalci lahko prišli do vsake vaše podstrani. S pravilno HTML kodo si boste zagotovili, da bo vaša spletna stran delovala na vseh brskalnikih.
  • Če uporabljate dinamične spletne strani (URL spletne strani vključuje ?) si zapomnite, da vsi spletni pajki ne znajo pregledati dinamičnih strani tako dobro kot statičnih. Ohranite število parametrov majhno.
  • Število povezav na eni spletni strani ohranite manjše od 100.

Z upoštevanjem naštetih smernic boste poskrbeli za dobro optimizacijo vaše strani in si zagotovili boljši položaj, večji obisk strani ter posledično večji poslovni uspeh. Uspeh vaše strani je odvisen samo od vas. Mnogim je z upoštevanjem smernic in dobro optimizacijo že uspelo. Zakaj ne bi tudi vam?

Sorodne povezave:
Kako privlačiti spletne pajke?
Kako narediti Googlu prijazno spletno stran?


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *