Kako priti iz Google SandBox-a

sandboxČe je vaša spletna stran dobro pozicionirana na Yahooju, MSNju in drugih spletnih iskalnikih, razen na Googlu, je zelo verjetno, da je vaša spletna stran padla v Google SandBox.

Kaj je Google SandBox?

V povprečju nove spletne strani z novo domeno potrebujejo od 6 do 8 mesecev, da dosežejo visoko pozicijo na Googlu.

Tipično je, da Googlov spletni pajek indeksira vašo spletno stran in jo za kratek čas vključi v svoj indeks, nato pa spletna stran izgine iz rezultatov na spletnih iskalnikih za nekaj mesecev. Čeprav je stran prisotna na vseh ostalih spletnih iskalnikih, je na Googlu ni moč najti.

Če imate popolnoma novo spletno stran, naj vas tak postopek ne skrbi. Ne počenjate ničesar prepovedanega. Google namreč namenoma zadrži vključitev novih strani v svoj indeks. Ta fenomen se imenuje Google SandBox.

Zakaj Google zadrži vključitev popolnoma novih spletnih strani?

Google poizkuša z zakasnitvijo vključitve novih strani spodbuditi lastnike spletnih strani, da se bolj posvečajo razvoju vsebine na starih straneh, namesto da izdelujejo majhne strani, medsebojno povezane v mini mreže.

Mnogi lastniki spletnih strani hočejo umetno povečati popularnost svojih spletnih strani, tako da izdelajo omrežje majhnih spletnih strani z različnimi spletnimi naslovi (URL), ki so med seboj povezane. Mnoge od teh strani nimajo nobenega drugega namena, kot edino ustvariti povezavo na glavno spletno stran.

Z zakasnitvijo vpisa novih strani v indeks Google onemogoči, da bi takšna mini-mrežna strategija omogočila nenaden skok strani v sam vrh rezultatov.

Kaj lahko storite, da vaša spletna stran pride iz SandBoxa?

Če imate novo spletno stran z novo domeno, sprejmite dejstvo, da se bo vaša spletna stran pojavila na Googlu v roku 6-8 mesecev. Na spletno stran dodajte relevantno vsebino, pridobite dobre vhodne povezave in poskrbite, da so vaše spletne strani optimizirane za Google.

Takoj ko registrirate novo domeno, ustvarite začasno spletno stran in ustvarite povezavo nanjo iz neke druge spletne strani. Tako boste poskrbeli, da bo Google zaznal novo spletno stran in domeno. 6-8 mesečna zakasnitev se začne z dnem, ko Google prvič pride v kontakt z novo stranjo. Prej ko Google zazna vašo stran, prej se bo pojavila v njegovem indeksu.

Yahoo in MSN take zakasnitve ne poznata, zato se ne osredotočajte samo na Google ampak optimizirajte svoje spletne strani tudi za druge spletne iskalnike.

Ali lahko pospešite celoten proces?

Trenutno kaže, da ni nobene možnosti, da pospešite ta proces. Nekateri predlagajo, da pridobite čim več povezav na spletno stran in tudi na podstrani svoje spletne strani. Mogoče lahko dodatno pomaga, če ima vaša spletna stran svoj lasten IP naslov in če ima vaša stran povezavo iz Yahoo direktorija. Vendar vse te teorije niso bile potrjene.

SandBox je Googlov poizkus, da prepreči “spamerjem” ustvarjanje novih spletnih strani, ki nimajo vsebine in služijo zgolj kot orodje za pridobivanje višjega položaja na spletnih iskalnikih. Konec koncev je Googlov cilj, da med rezultati iskanja vrača čimbolj kvalitetne spletne strani z dobro vsebino.

Če imate občutek, da vaša spletna stran kljub vsem poskusom še vedno ni rangirana dovolj visoko, nas brez obotavljanja kontaktirajte in skupaj bomo pogledali, kje tiči vzrok za slabo pozicijo vaše strani.

Pozicijo vaše spletne strani na Googlu lahko preverite tudi z našim spletnim orodjem za preverjanje pozicije strani.

Sorodne povezave:
Kako privlačiti spletne pajke?
Kako narediti Googlu prijazno spletno stran?


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *