Google Webmaster Tools napaka s povratnimi povezavami

Orodja za spletne skrbnike

Če uporabljate Googlovo brezplačno orodje Google Webmaster Tools, ki je izredno priročno za ugotavljanje napak, do katerih pride na vaši spletni strani (in če tega orodja ne uporabljate, ga začnite uporabljati), verjetno poznate tudi del orodja, ki vam pokaže katere povratne povezave kažejo na vašo spletno stran.

Ne glede na to, da prikazuje povratne povezave (backlinke) s precejšnjo zamudo, nikoli ne prikaže vseh (in nikoli ne vemo kolikšen odstotek jih prikaže), je še vedno uporabno za spremljanje velikih sprememb pri številu povratnih povezav. Če bo nekdo odstranil večjo količino povratnih povezav na vašo spletno stran, ali pa če bo nekdo dodal veliko količino teh povezav, boste to lahko opazili v orodju.

Razen seveda, če pride do napake v delovanju orodja in ravno do takšne napake je prišlo pred kratkim. Število povratnih povezav, ki jih prikazuje GWT je v pri nekaterih spletnih straneh upadlo kar za 80%. Takšen upad je seveda takoj povzročil paniko med lastniki spletnih strani. Google je včeraj tudi uradno sporočil, da gre za napako v GWT in da jo bodo v kratkem popravili, lastniki spletnih strani pa ne rabimo skrbeti.

Ste opazili to napako, se je število povratnih povezav zmanjšalo tudi pri vas?


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *