101 optimizacije spletnih strani – priprava vsebine spletne strani

button-42678_640Če izdelujete novo spletno stran ali se ukvarjate s prenovo oz. dopolnitvijo že obstoječe spletne strani, potem morate posebno pozornost posvetiti vsebini vaše strani. Vsebina spletne strani je eden od ključnih elementov za uspešno optimizacijo strani. Spletne strani morajo vsebovati pomembne informacije, ki se navezujejo na vsebino in koncept vaše spletne strani in bodo vašo spletno stran naredile edinstveno.

Tekst je del vsebine, ki ga spletni iskalniki naprej preberejo. V večini primerov spletni iskalniki indeksirajo prvih 500 besed teksta na vsaki strani, do katere lahko dostopajo. Vsebina teh prvih 500 besed teksta je eden od pomembnejših faktorjev, po katerem se ugotavlja relevantnost vaše spletne strani glede na ključno besedo.

Če vam pisanje besedil in vključevanje pomembnih ključnih besed v stavke ne predstavlja večjih problemov, gotovo ne boste imeli težav pri sestavljanju besedila, ki bo povezan z vašimi ključnimi besedami. Ob tem imejte vedno v mislih, da so glavni bralci vašega besedila ljudje in ne spletni iskalniki. Ko boste besedilo postavili na spletno stran, počakajte 3 mesece in nato preverite v svoji statistiki, katere ključne besede uporabniki uporabljajo pri iskanju vaše strani.

Mogoče boste presenečeni, da se najpogostejše ključne besedevčasih ne bodo ujemale s ključnimi besedami, ki ste jih imeli v mislih, ko ste pripravljali vsebino. Internet je odličen vir informacij. Vaša spletna stran lahko privablja obiskovalce, ki iščejo po ključnih besedah, na katere vi niti pomislili niste.

Ko obiskovalci iščejo na spletnih iskalnikih, za iskanje ne uporabljajo splošnih pojmov kot so “spletna stran”. Večina uporabnikov išče točno določeno storitev oz. produkt in zato tudi v spletne iskalnike vpisujejo bolj natančne ključne besede, kot na primer “optimizacija spletnih strani”.

Morda nekaterih ključnih besed na spletno stran niste vključili, ker točno ne opisujejo vaše storitve ali pa je ključna beseda sestavljena v čudnem zaporedju (npr. “strani spletne optimizacija”). Če vaša spletna stran vsebuje posamezne besede iz te besedne zveze, se bo vaša spletna stran kljub temu pojavila med rezultati.

Bodite potrpežljivi in vztrajate pri proučevanju vaših obiskovalcev. Osredotočite se na vsebino, ki se bo vašim obiskovalcem zdela pomembna. Bodite čimbolj specifični in unikatni. Z vztrajnostjo boste izboljšali vsebino spletne strani in s tem povečali število obiskovalcev in njihovo zadovoljstvo.

Prav tako je pomembno, da razumete, da spletnih iskalnikov ne morete prelisičiti. Z uporabo različnih verzij iste spletne strani, vrivanjem in preveliko gostoto ključnih besed, skritim tekstom in podobnimi tehnikami boste dosegli samo negativne rezultate. Spletni iskalniki bodo vašo spletno stran po vsej verjetnosti izbrisali iz svojega indeksa, prav tako pa bodo nezadovoljni tudi obiskovalci vaše strani.

Kot smo omenili že na začetku, je vsebina spletne strani samo eden od glavnih faktorjev pri optimizaciji spletne strani. Drug, prav tako pomemben faktor so vhodne povezave oz. popularnost povezav.

Sorodne povezave:
101 Vhodne povezave

Izbira ključnih besed za optimizacijo spletnih strani


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *