Kako narediti analizo ključnih besed?

keyword-image-1Trg ključnih besed
Trg ključnih besed je število unikatnih iskanj na spletu, ki so relevantna za vašo spletno stran. Trg ključnih besed je ponavadi definiran z glavno ključno besedo, ki se najbolj povezuje z vašo stranjo. Če ste lastnik trgovine s čevlji, potem je glavna ključna beseda za vaš trg “čevlji”. Beseda “čevlji” je seveda zelo splošna, saj obstaja veliko različnih oblik čevljev za moške in ženske. Glavna ključna beseda lahko tako vsebuje na tisoče vertikalnih trgov ključnih besed, kot so na primer “čevlji za golf”, “moški čevlji”, “športni čevlji”, “elegantni čevlji” ipd.

Razumevanje trga ključnih besed
Izbira pravilnih ključnih besed je kritičnega pomena za vsako optimizacijo oz. marketinško kampanjo. Temeljita analiza ključnih besed bo zagotovila pravilen izbor ključnih besed.

Analiza ključnih besed zavzema:

Obširna analiza vertikalnih in obstranskih ključnih besed
Analiza vertikalnih in obstranskih ključnih besed je proces, s katerim določite, katere ključne besede so povezane z vašo spletno stranjo. Vertikalna analiza pregleda vse možne oblike glavne besede (ednina, množina) in različne popularne kombinacije te ključne besede. Poleg tega preverite, katere ključne besede v povezavi z vašo glavno ključno besedo uporabljajo druge spletne strani. Zavzemite čim večji vzorec spletnih strani in si zapišite ključne besede, ki se pojavljajo najpogosteje.

Izbira relevantnih ključnih besed za vašo ciljno publiko
Izbira relevantnih ključnih besed je najpomembnejši korak pred dokončno izbiro besed. Tukaj se pokažejo prvine pravih strokovnjakov za optimizacijo. Ko boste končali z analizo ključnih besed, bo seznam teh besed zelo dolg.

Večina ključnih besed bo povezanih z vašo spletno stranjo, nekatere pa vseeno ne bodo. Dober seo strokovnjak bo temeljito preveril in večkrat analiziral trg vaših ključnih besed, da bo tako iz tega ogromnega seznama izluščil tiste besede, ki bodo dosegale največje uspehe.

Popularnost ključnih besed in konkurenca
Zelo pomembno je, da veste kako popularna (koliko iskanj s to besedo je bilo opravljenih v zadnjem mesecu) je vsaka ključna beseda in kakšna je konkurenca (koliko spletnih strani rangira med rezultati za to besedo na spletnih iskalnikih). Ta analiza vam bo pokazala, ali je optimizacija za to ključno besedo pametna ali nekoristna.

Sorodne povezave:
Izbira ključnih besed za optimizacijo spletnih strani


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *