SearchMash – Googlovo novo igrišče

searchmashKo operirate s spletnim iskalnikom, ki dobi skoraj milijardo poizvedb na dan od milijona uporabnikov po vsem svetu, obstajajo stvari, ki jih ne morete narediti. Na primer, ne morete narediti gromozanskih sprememb in eksperimentov, ki so vam na začetku prinesli prednost pred ostalimi spletnimi iskalniki in vas postavili na prvo mesto. Torej, kaj lahko naredite?

Google je to zagato rešil tako, da je razvil popolnoma nov spletni iskalnik. Spoznajte SearchMash, spletno stran v lasti Googla, ki pa to spretno prikriva. Na spletni strani ni ne sluha ne duha o Googlovem logotipu.

Pri Googlu pravijo, da so spletno stran razvili z namenom, da bi izničili vpliv Googlove blagovne znamke na ljudi. Preveč ljudi namreč avtomatično misli, da je vse, kar prihaja od Googla, relevantno. Razne študije potrjujejo, da uporabniki Googla veliko bolj poredko pregledajo drugo ali tretjo stran rezultatov, kot uporabniki iskalnikov MSN ali Yahoo!. Google uporablja SearchMash kot testno okolje za preverjanje novih iskalnih tehnologij in drugih novosti.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *