Vrednost Googlovih delnic raste

Business GraphPo tem ko so delničarji z navdušenjem pozdravili Googlove poslovne rezultate za tretje četrtletje je vrednost Googlovih delnic v petek zrasla za 7%.
Potem ko so delničarji z navdušenjem pozdravili Googlove poslovne rezultate za tretje četrtletje letošnjega leta, je vrednost Googlovih delnic v petek zrasla za 7%.

Vrednost delnice, ki je dosegla rekordno vrednost $475,11 v sredini januarja, je zatem, ko je največji spletni iskalnik v četrtek objavil 92% povečanje dobička od prodaje oglasnega prostora, zrasla na $460,10.

Google je v četrtek objavil, da so zaslužki v zadnjem četrtletju, ki se je končalo 30. septembra, znašali 733 milijonov dolarjev oz. 2,36 dolarja na delnico (381 milijonov dolarjev oz. 1,32 dolarja na delnico leto prej).

Prodaja je zrasla za 70% na 2,69 milijarde dolarjev, predvsem iz razloga, ker so podjetja pripravljena plačati več za oglaševanje na Googlu in njegovih partnerskih straneh.

Google v Združenih državah, glede na poročilo, ki ga je v četrtek izdalo raziskovalno podjetje Nielsen/NetRatings, še vedno krepko vodi v številu poizvedb. Polovica vseh iskanj se izvede na Googlu, sledi mu Yahoo! s 23%, Microsoftov MSN z 9,2% in AOL s 6,3%.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *