Google Friend Connect: Družabno omrežje na vsaki spletni strani

Google Friend ConnectGoogle je včeraj zvečer (oz. danes ponoči po evropskem času) v Googleplex-u javnosti predstavil prvo različico Google Friend Connect-a. Storitev je namenjena vsem lastnikom spletnih strani in jim na preprost način omogoča povečanje obiska na njihovih spletnih straneh s povezavo strani v družabna omrežja.

Mnogo spletnih strani, ki ne vsebujejo elementov družabnih omrežjih si tega želi. Nova Googlova storitev jim to omogoča. Z Google Friend Connect-om lahko lastniki spletnih strani v nekaj minutah na svoje strani dodajo aplikacijo, ki jim omogoča vse pomembnejše elemente družabnih omrežji – registracijo uporabnikov, povabila, galerijo članov, objavljanje prispevkov, komentiranje ipd. Obiskovalci bodo lahko na vsaki spletni strani, ki bo uporabljala Google Friend Connect videli, povabili in stopili v kontakt z novimi prijatelji.

Google Friend Connect je na voljo od včerajšnjega večera, vendar bo v testni fazi na voljo le izbranim spletnim stranem. Več podatkov o novi storitve je na voljo na spletni strani http://www.google.com/friendconnect/.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *