Zakaj lahko izgubite 30 mest na Googlu?

google_link_filterPred kratkim je bil odkrit nov Googlov filter, s katerim Google kaznuje spletne strani in znižuje njihov položaj na spletnih iskalnik. Ali je bil ta filter uporabljen na vaši spletni strani? Želite izvedeti, kako se izogniti temu filtru?

Kaj je Google -30 filter?

-30 filter je kazen, ki jo Google uporabi na straneh, ki uporabljajo spamarske SEO tehnike. Če Google uporabi ta filter na vaši spletni strani, bo položaj te strani na iskalnikih zdrsnil za 30 mest.

Veliko uporabnikov na spletnih forumih poroča, da so njihove strani zasedale prvo mesto na ključnih besedah, sedaj pa se ne morejo dvigniti iz 31. mesta. Nekateri uporabniki celo poročajo, da njihova spletna stran za vse ključne besede rangira na 31. mestu.

Zakaj Google uporabi -30 filter?

Izkazalo se je, da Google uporabi -30 filter na straneh, ki uporabljajo določene spamarske tehnike. Zaenkrat je znano, da uporabo omenjenega filtra povzročijo naslednje tehnike:

  • Spamanje knjige gostovČe poizkušate pridobiti nove vhodne povezave s spamanjem knjig gostov oziroma blogov, potem bo Google po vsej verjetnosti kmalu na vaši spletni strani uporabil ta filter. Google namreč na blogih zazna nepotrebne in nerelevantne komentarje, ki vsebujejo povezavo na drugo spletno stran in so namenjeni izključno spamanju.
  • Preusmeritve s pomočjo JavaScriptaVčasih so preusmeritve s pomočjo JavaScripta napačno interpretirane kot spam. Varneje bo, če za preusmeritve uporabite 301 htaccess preusmeritev.
  • Nedovoljene vhodne strani (t.i. “doorway pages”)Google ne mara vhodnih strani, ki so namenjene samo povečevanju števila vhodnih povezav. Če morate uporabljati posebne vhodne strani za vaše reklamne akcije, poskrbite, da te strani ne morejo biti dosegljive spletnim pajkom. To lahko dosežete z uporabo robot.txt datoteke.

Kaj lahko storite, če je Google že uporabil filter na vaši strani?

Najprej umaknite vse sporne spam elemente iz vaše spletne strani. Kot izgleda, je -30 filter avtomatski filter. Če boste umaknili spam elemente, boste sčasoma pridobili nazaj tudi vašo pozicijo na spletnih iskalnikih. Poizkusite lahko tudi s prošnjo za ponovni vpis na Google.

Zapomnite si, da Google ne mara spama. Če želite trajne rezultate, se držite etičnega kodeksa optimizacije.

Z veseljem vam pri reševanju vaših težav pomagamo tudi mi. Kontaktirajte nas in skupaj bomo odpravili vaše težave.

Sorodne povezave:
Razkrite skrivnosti Googlovega algoritma za rangiranje


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *