Optimizacija meta opisa za Google

meta-descriptionMnogi se verjetno sprašujete zakaj je optimizacija meta opisa sploh potrebna. Res je, da so meta podatki izgubili velik del vpliva, ki so ga imeli na optimizacijo spletnih strani, vendar hkrati še vedno ostajajo pomemben del vsake spletne strani.

Meta opis se v določenih primerih lahko pojavi kot opis strani med rezultati na spletnih iskalnikih. Opis strani naj bi bil vsebinsko dobro oblikovan in berljiv. Google med svojimi rezultati prikaže okoli 160 znakov opisa spletne strani . Če je vaš meta opis daljši od 160 znakov, ga bodo spletni iskalniki avtomatsko skrajšali.

Tako kot naslov strani (title), morajo tudi meta podatki biti za vsako spletno stran unikatni. Če imate obsežno spletno stran lahko meta podatke generirate avtomatsko iz vsebine svoje spletne strani, pri manj obsežnih internetnih straneh pa vam svetujemo, da meta podatke oblikujete sami.

Meta opis mora ponujati uporabnikom dodatno razlago naslova vaše spletne strani. Vseeno vam svetujemo, da v meta opisu uporabljate malenkost drugačne ključne besede kot v naslovu strani. Na primer:

  • Če v naslovu strani uporabljate množino, uporabljate v opisu spletne strani ednino.
  • Če v naslovu uporabljate kratico, v meta opisu uporabite celotno frazo, ki razloži kratico.
  • V meta opisu lahko uporabite tudi sinonime ključnih besed.

Če vaša spletna stran ne vsebuje meta opisa ali opis ni relevanten, bo Google samodejno iz vaše spletne strani vzel del vsebine in jo pokazal med rezultati na iskalniku. V večini primerov ta tekst marketinško ni učinkovit, kar se odraža na številu obiskovalcev. Če želite zamenjati opis strani, ki ga ponuja Google med rezultati dodajte na spletno stran relevanten meta opis ali pa spremenite del vsebine, ki jo Google že sedaj izpisuje kot opis strani.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *