Zgubljanje spletne pozicije proti slabšim stranem?

Se sprašujete, zakaj izgubljate svoje pozicije stranem, ki imajo manj linkov, so slabše targetirana in imajo slabšo vsebino? Poglejte si stvari, ki vam preprečujejo, da bi bila vaša spletna stran višje na lestvici.

Najbolj pomembno vprašanje, ki si ga moramo zastaviti pri tem problemu je, kje so naše slabosti in kako se jih znebiti?

Ali je vaš odrezek (snippet) privlačen za ljudi? Ljudje največkrat kliknejo na povezave, ki so jim privlačne in zanimive. Velikokrat pa spletne strani tega nimajo, kar se pokaže v manjšem številu obiskovalcev.

Statistike kažejo, da ljudje obiskujejo predvsem strani, ki imajo privlačno domeno, kar pa zna biti problem, predvsem zaradi avtorskih pravic. Tu je zato rešitev predvsem kreativnost pri oblikovanju domene.

Ena najpomembnejših stvari pa je seveda tudi uporabniška izkušnja. Spletna stran mora vsebovati lastnosti, ki so ljudem privlačne. Tako ljudje več časa ostanejo na spletni strani. Ljudje velikokrat pridejo na spletno stran, a zaradi slabih lastnosti, ki jih stran vsebuje, takoj odidejo nazaj. Tako Google vidi, da spletna stran ljudem ni všeč in jo potisnejo po iskalni lestvici navzdol.

Za spletno stran je zelo pomembno, kakšno vsebino vsebuje. Ampak tudi, če je vsebina zelo dobra, z odličnimi slikami in video posnetki, nastane problem pri edinstvenosti. Lahko imamo zelo zanimivo spletno stran, ki pa nam nič ne pomaga, če smo samo ena izmed desetih, ki imajo podobno stran kot je naša. Za uspešno spletno stran je potrebna edinstvenost, originalni in kreativni izdelki so bolj privlačni za ljudi, in to je tudi ena od rešitev problema.

Zadnja stvar pa je še geografsko vplivanje na obisk vaše spletne strani. Velikokrat se zgodi, da, ko ljudje nekaj iščejo, Google vidi, kje se nahajajo in jim tako prikaže rezultate, ki so v bližini lokacije iz katere človek išče. Na primer, če se nahajamo v Seattlu, in iščemo nekaj, bo največ rezultatov v bližini Seattla. Zato si lahko pomagamo s tem, da na koncu dodamo &gl= {vaša državna koda} . Tako se znebimo lokalizacije, in rezultate najdemo na globalni ravni.

To so vprašanja, ki se jih je treba vprašati, ko naletite na takšen problem. Več pa si lahko pogledate še v videu, kjer je vse prikazano bolj podrobno.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *