V Londonu največja konferenca o iskalnem marketingu

local-marketingLondon je za vse, ki se ukvarjamo z iskalnim marketingom, konec februarja za nekaj dni postal središče sveta. Od 19. do 21. februarja je tam namreč potekala največja konferenca o iskalnem marketingu v Evropi, Search Engine Strategies (SES). Glavni namen mednarodne konference je že vrsto let enak; spodbujanje podjetij k boljšemu izkoriščanju iskalnega marketinga in pospeševanje povezovanja strokovnjakov s področja iskalnega marketinga in spletnih iskalnikov.

Na konferenci so se zbrali predstavniki spletnih iskalnikov, oglaševalskih agencij ter ponudniki storitev iskalnega marketinga in v 3 dneh izmenjali bogate izkušnje, ki so si jih nabrali od zadnjega srečanja. Med najbolj znanimi imeni, ki so se udeležili konference so bili Adam Lasnik, strokovnjak za kakovost spletnih rezultatov iz Google-a, Jeff Revoy, podpredsednik Yahoo-ja, Paul Stoddart, predstavnik iskalnika Live, Bruce Clay, Mike Grehan in drugi. Predstavniki Red Orbit-a in iskalnika Google so skupaj preučili problematiko iskalnega marketinga na majhnih lokalnih trgih in začrtali pot k tesnejšemu sodelovanju v prihodnosti.

Poudarek na konferenci je bil na preučevanju novih trendov iskalnega marketinga. Eden od teh je razvoj vertikalnih iskalnikov in lokalizacija iskanja. Google je v zadnjem letu naredil velik korak naprej s hitrejšim razvojem lokalnih iskalnikov (google.si) in z vpeljavo tako imenovanega »univerzalnega iskanja«. Univerzalno iskanje omogoča uporabniku, da na eni spletni strani vidi relevantne rezultate s področja spletnih strani, slik, video posnetkov, spletnih dnevnikov in novic. Veliko zanimanje je požela tudi nedavna Microsoftova ponudba za nakup iskalnika Yahoo.

Konferenca o iskalnem marketingu
Google na konferenci SES London
Konferenca o iskalnem marketingu


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *