Tržni delež spletnih iskalnikov v Evropi

Če je vaša spletna stran namenjena tudi uporabnikom v drugih državah, je zelo pomembno, da se veste katere spletne iskalnike uporabljajo uporabniki v teh državah. Pripravili smo hiter kratek pregled tržnega deleža iskalnikov v največjih evropskih državah.

V primerjavi s Severno Ameriko, kjer Google tekmuje z glavnimi konkurenti kot sta Yahoo! in MSN, ima Google v Evropi še večji tržni delež.

Nemčija:

tržni delež iskalnikov v Nemčiji

Google je z 88,5% deležem vodilni spletni iskalnik v Nemčiji. Sledijo mu Yahoo! s 3,4%, T-Online (2,2%), MSN (1,4%) in AOL (1,3%).

Francija:

tržni delež iskalnikov v Franciji

V Franciji ima Google še malenkost večji tržni delež (89,79%). Na drugo mesto se uvršča Yahoo! s 3,14%, za njim pa MSN (2,48%), Orange (1,89%) in Free (0,72%).

Velika Britanija:

tržni delež iskalnikov v Veliki Britaniji

Na prvem mestu zopet najdemo Google, tokrat z nižjim tržnim deležem (79,38%), na drugem mestu se nahaja Yahoo! (7,72%). Sledijo Ask.com (4,48%), ter Microsoft Live in MSN (1,53% in 3,75% – skupaj 5,28%).

Google je daleč najbolj razširjen iskalnik v Evropi. Prav zato je pomembno, da je vaša spletna stran dobro optimizirana za Google.

Za dobro optimizacijo vaša spletna stran potrebuje več vhodnih povezav in dobro optimizirano vsebino. Za več informacij o optimizaciji vaše spletne strani nas prosim kontaktirajte.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *