Trije nasveti za indeksiranje spletne strani na Googlu v 48 urah

magnifying-glass-76520_640Če izdelate novo spletno stran, traja kar nekaj časa, da jo Google obišče in indeksira. Tudi če URL spletne strani vpišete v Googlov indeks preko njihovega spletnega obrazca, lahko traja tedne, da jo Google obišče. Postopek lahko z nekaj preprostimi koraki pohitrite in uspete novo spletno stran indeksirati v manj kot 48 urah.

Prvi nasvet: Pridobite vhodno povezavo na novo spletno stran z obstoječe spletne strani

Vhodne povezave so pomembne za visoko pozicijo spletne strani med zadetki iskanja na Googlu. Več (kvalitetnih) vhodnih povezav ima vaša spletna stran, bolje bo ocenjena s strani Googla.

En od lažjih načinov za pridobitev povezave je ta, da se priključite na forum, ki je povezan s tematiko vaše spletne strani. Tam lahko sodelujete v diskusiji, v svoj podpis pa vključite tudi povezavo na novo spletno stran.

Pomembno je, da ne smetite po forumu. Sodelujte le, če imate kaj pametnega za povedati. Če boste sodelovali na dobro poznanih forumih, bo Google hitro našel povezavo na vašo stran.

Drugi nasvet: Ustvarite zunanji blog

Googlu so zelo všeč blogi, tudi indeksira jih hitreje. Za kreiranje bloga lahko uporabite Googlov Blogger.com. Pazite le, da bo blog tematsko povezan z vašo novo spletno stranjo.

Napišite nekaj objav in vanje vključite tudi povezavo do nove spletne strani. Google bo zelo hitro indeksiral nov blog in njegovo vsebino ter tako našel povezavo na vašo spletno stran.

Tretji nasvet: Pridobite toliko vhodnih povezav, kolikor morete

Večje kot bo število spletnih strani, ki bodo vsebovale povezavo na vašo spletno stran, prej jo bo Google tudi našel.

Pridobivanje kvalitetnih vhodnih povezav je lahko časovno zelo potratno. Če vam za pridobivanje povezav zmanjkuje časa, lahko kontaktirate strokovnjake za optimizacijo spletnih strani, ki vam bodo z veseljem pomagali.

Če boste upoštevali vse zgornje nasvete, obstaja velika verjetnost, da bo Google indeksiral vašo spletno stran v manj kot 48 urah.

Če povzamemo: vhodne povezave z drugih spletnih strani na vašo spletno stran skrajšajo časovni interval obiskov in indeksacije spletne strani. Večje kot je število spletnih strani, ki vsebujejo povezavo na vašo spletno stran, večja je verjetnost, da jo Google tudi najde. Poleg tega večje število vhodnih povezav zvišuje pozicijo spletne strani med zadetki na spletnem iskalniku.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *