Kako Google PageRank Update vpliva na vašo spletno stran

google-pagerank-logo-seo-smart-tipsPageRank ni število med 0 in 10.

PageRank je pravzaprav decimalno število. Za vse izračune, ki so povezani s PageRank-om, Google uporablja decimalno vrednost PagaRank-a in ne števil med 0-10. Te uporablja samo za vizualni informativni prikaz v Googlovi orodni vrstici, ki pa neposredno ne vpliva na pozicijo internetnih strani.

Vrednost PageRanka iz Googlove orodne vrstice ne vpliva na pozicijo spletne strani.

V vsakem trenutku ima vsak URL v Googlovem sistemu zabeležen osvežen PageRank, ki se vseskozi izračunava z raznimi algoritmi. Vsake toliko časa se ta interni PageRank izvozi v vrednost, ki je potem vidna v Googlovi orodni vrstici.

V trenutku, ko opazite, da se je vaš PageRank v orodni vrstici izboljšal, so te vrednosti že bile vključene v kalkulacijo položaja vaše spletne strani. Zato je napačno mišljenje, da se bo po tem, ko se je izboljšal PageRank v orodni vrstici, izboljšal tudi položaj strani na iskalnikih.

Ne osredotočajte se na PageRank.

Popolnoma brez pomena se je osredotočati na PageRank vaše spletne strani, če ste zadovoljni z njeno pozicijo. PageRank, prikazan v orodni vrstici, je zastarel. Za obiskovalce ni pomembno, kakšen je PageRank vaše strani. Pomembno je, da vaša spletna stran dobi obiskovalce in da se ti obiskovalci odločijo za nakup.

Pomembno je, da se pri izdelavi in urejanju vaše spletne strani osredotočite na vsa področja, od dodajanja vsebine, do izboljšanja marketinškega teksta in raziskave ključnih besed. Z osredotočanjem na samo en element vaša stran ne bo napredovala tako uspešno.

Pridobivanje vhodnih povezav je pomemben del pozicioniranja internet strani, vendar to ni edini faktor, ki vpliva na uspešnost vaše spletne strani. Če boste naredili prave korake, v pravem zaporedju, potem vam dobra pozicija na internetnih iskalnikih ne uide.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *