Tveganje pretirane optimizacije spletne strani

Diminishing-returnsVeliko strokovnjakov, ki se ukvarjajo z optimizacijo spletnih strani, pozablja pomembno dejstvo: če pretiravate z optimizacijo vaše internet strani je veliko možnosti, da se bo položaj strani na iskalnikih poslabšal, saj je spletna stran narejena za iskalnike in ne za uporabnike.

Kako spletni iskalniki ugotovijo, ali je spletna stran pretirano optimizirana?

Veliko iskalnikov ima posebne algoritme, s katerimi zaznajo spletne strani, ki pretiravajo z optimizacijo. Take spletne strani nato degradirajo med rezultati na iskalnikih. Googlov filter za zaznavanje takih strani ima zanimivo ime ‘-950 penalty’ saj v večini primerov pretirano optimizirane internet strani izgubijo 950 mest med rezultati.

Ali je vaša spletna stran pretirano optimizirana?

Po spletnih forumih in v spletnih člankih pogosto zasledimo veliko nasvetov, kako optimizirati stran. Pogosto ni pametno, da vse te nasvete upoštevamo, saj se lahko kaj kmalu zgodi, da bo vaša spletna stran vsebovala več optimizirane vsebine, kot resnično kvalitetne vsebine, pripravljene za obiskovalce.

Kako se izogniti pretirani optimizaciji strani?

Katere postopke optimizacije strani je pametno uporabljati na spletni strani, je odvisno od vsebine spletne strani, ključnih besed, konkurence, trenutne pozicije strani in še mnogo drugih faktorjev. V večini primerov je najbolje, če se pri izdelavi strani osredotočite na obiskovalce in vsebino priredite njim. S tem boste avtomatično optimizirali spletno stran. Bolj profesionalno optimizacijo je vedno pametno načrtovati že pri načrtovanju spletne strani. Če potrebujete pomoč pri optimizaciji in načrtovanju vaše internet strani, vam je na naši spletni strani na voljo veliko uporabnih člankov. Prav tako smo vam vedno na voljo, da nas kontaktirate in povprašate za nasvet.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *