5 glavnih dejavnikov za uspeh spletne strani

web designVsak si želi uspešno spletno stran, vendar večina naredi veliko napak pri promociji svoje spletne strani. Če želite, da vaša spletna stran uspe in pridobi veliko obiskovalcev, potem se morate osredotočiti na pravilne dejavnike. Ponujamo vam spisek glavnih dejavnikov, ki vplivajo na uspeh vaše spletne strani.

Dejavnik št. 1: Dosegljivost

Spletni iskalniki morajo imeti omogočen dostop do vaše spletne strani. Če spletni pajki vaše spletne strani ne morejo prebrati, potem jo bodo ignorirali in rezultat bo nizek položaj vaše strani na spletnih iskalnikih.

Prepričajte se, da vaš spletni strežnik ne zavrača dostopa spletnim pajkom. Če strežnik zavrača dostop do vaše spletne strani, spletni pajki strani ne dobo morali indeksirati. Praviloma mora strežnik vrniti kodo “200 OK”.

Preglejte tudi kodo vaše spletne strani in odstranite vse morebitne napake, ki bi lahko preprečile spletnim pajkom indeksacijo vaše spletne strani.

Vsebina spletne strani mora biti smiselna tudi iz vidika spletnih iskalnikov. Ne uporabljajte preveč flash animacij in slikovnega gradiva, saj taka vsebina za spletne iskalnike nima velikega pomena.

Dejavnik št. 2: Struktura spletne strani

Vaša spletna stran mora imeti primerno strukturo, ki bo odražala vsebino vaše strani. Spletne strani morajo biti med seboj tematsko povezane in kot skupek odražati glavno temo spletne strani. To je zelo pomembno, saj večina spletnih iskalnikov pri indeksaciji strani upošteva temo strani.

Struktura spletne strani in njene vsebine je pomembna tudi za obiskovalce strani, saj se bodo tako lažje sprehajali po vaši spletni strani.

Dejavnik št. 3: Pravilne ključne besede

Izbira pravilnih ključnih besed je odločilnega pomena pri optimizaciji spletnih strani. Najbolje se je usmeriti na 2 ali 3 ključne besede in optimizirati spletno stran za njih. Ena sama ključna beseda lahko zmanjša možnost uspešne prodaje oz. nakupa na spletni strani, hkrati pa je konkurenca na bolj splošnih ključnih besedah zelo velika.

Preveliko število ključnih besed hkrati lahko onemogoči dobro optimizacijo, saj zmede tako obiskovalce kot tudi spletne iskalnike.

Dejavnik št. 4: Vsebina

Spletne strani, ki uporabljajo kopijo vsebine iz drugih spletnih strani ali vsebujejo samo povezave, bodo imele velike probleme pri optimizaciji.

Poizkusite ustvariti unikatno in zanimivo vsebino za vašo spletno stran. Pišite o stvareh, ki jih najbolje poznate. Dobra vsebina bo vašo spletno stran ločila od drugih strani.

Dejavnik št. 5: Vhodne povezave

Brez kvalitetnih vhodnih povezav je nemogoče pridobiti visok položaj na spletnih iskalnikih. Pridobiti morate čim več relevantnih vhodnih povezav. Seveda je to v večini primerov ena najtežjih nalog optimizacije.

Optimizacija spletnih strani je kočljiva naloga. Pomembno je, da se je lotimo sistematsko in previdno, saj lahko napačne poteze prinesejo celo obratne rezultate oz. izključitev vaših strani iz spletnih iskalnikov. V večini primerov je zato za optimizacijo strani bolje najeti podjetje, ki se z optimizacijo strani ukvarja profesionalno.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *