Slovenci najraje obiskujemo tuje spletne strani

Colored 3d graph growing upKljub temu, da imamo v Sloveniji veliko število kvalitetnih in zanimivih spletnih strani, še vedno večina od nas največkrat obišče tuje spletne strani. Po statistiki obiska, ki jo ponuja Alexa.com, je najbolj obiskana spletna stran v Sloveniji google.si. Za njo se uvrščajo google.com, youtube.com, msn.com in yahoo.com. Šele na 6. mestu najdemo prvo slovensko spletno stran – najdi.si, kateremu sledi 24ur.com.

Rezultati niti niso tako presenetljivi, saj spletni iskalniki zavzemajo prva mesta tudi v drugih državah. Mogoče je zanimivo, da je v svetovnem merilu po obisku na prvem mestu Yahoo in ne Google, kot bi nekateri mislili. Pravzaprav je Google šele na tretjem mestu, pred njim se uvršča še msn.com. Za primerjavo je Najdi.si, kot najbolje uvrščena slovenska spletna stran, v svetovnem merilu šele na 2047. mestu.

Iz statistike je jasno razvidno, da so najbolj obiskane spletne strani praktično spletni iskalniki, ki uporabnikom služijo kot odskočna deska za obisk novih spletnih strani. Tudi največjemu laiku v trenutku postane jasno, kako pomembna je torej pozicija strani na spletnih iskalnikih, saj se prav na spletnih iskalnikih zadržuje glavnina spletnih obiskovalcev.

Za visok položaj na spletnih iskalnikih je potrebna kvalitetna in profesionalna optimizacija spletne strani. Vse prepogosto pa se podjetja temu področju ne posvečajo dovolj, ker povzroča slab obisk spletne strani, majhno prepoznavnost podjetja na spletu in izpad prihodka.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *